Kolonel Djafaar

KLIK HIER om te reserveren

Kolonel Djafaar heeft in België een reputatie opgebouwd voor hun dakverhogende liveshows, waarbij ze de groove van Ethiopische jazz herinterpreteren met een psychrock-randje, een verbluffende bigband-blazerssectie en een vleugje Afrobeat. Met hun gloednieuwe EP voor Batov Records hebben ze hun eigen weg gevonden.

De band, opgericht in 2016, verdiende hun sporen op podia en bracht menigten tot waanzin met een bigband-koper, Ethio-jazz ontmoet Afrobeat-geluid, beïnvloed door Mulatu Astatke, Budos Band en Fela Kuti. Kolonel Djafaar, bekroond tot ‘beste live-act’ op het Belgische Jonge Wolven-festival in 2017, probeerde de kracht van hun liveshow vast te leggen op hun debuutalbum ‘Forgotten Kingdom’ uit 2019.

Met de verspreiding van hun reputatie op het podium en de steun van Radio Mukambo en Tropicalidad, groeide de populariteit van het ensemble in heel België en daarbuiten. Het ensemble ging op pad naar enkele van Europa’s meest opwindende festivals, met name Gent Jazz, gastheer van onder meer Mulatu en Kamasi Washington.

2021 vindt Kolonel Djafaar terwijl ze hun gloednieuwe ‘Cold Heat’ EP met de wereld delen; op zo’n gemak met de roots van hun geluid hun creatieve impuls om een nieuwe, filmische balans te smeden tussen een scherpe, psychedelische ritmesectie en een vierdelige koperen unit. Uitgebracht door Batov Records, waarvan de uitverkochte releases regelmatig worden ondersteund door Gilles Peterson, Songlines Magazine en Worldwide FM.
meer info